Veilig Vakwerk

Een werkplekinspectie is een middel om de veiligheid van de werkomgeving en de werkwijze binnen een project te toetsen. Een uitgevoerde werkplekinspectie geeft inzicht in de veiligheid van de werkplek en het veilig handelen van de werknemers.

Door het inzetten van digitale werkplekinspectie formulieren vervallen fysieke overdrachtsmomenten en het formulier kan op ieder moment aangereikt worden. De uitvoerder of leidinggevende ontvangt het formulier direct op de mobiele telefoon en kan de inspectie op locatie doorvoeren. De te inspecteren onderdelen kunnen onderbouwd worden met foto’s en tekst. Bovendien kan de werkplekinspectie vanuit de portal exact op het project afgestemd worden, waardoor de inspectie sneller uitgevoerd kan omdat alleen relevante informatie wordt opgevraagd. Alle informatie wordt automatisch in een digitaal archief in de Cloud bewaard. Zo besparen KAM-coördinator, uitvoerder en/of directie kostbare tijd, en beschikken ze over betere en actuelere overzichten met minder administratieve handelingen.

Ben je lid van CUMELA Nederland en/of behoort jouw organisatie tot de cao Groen, Grond en Infrastructuur? Dan beschik je automatisch over een standaard digitale werkplekinspectie formulier, gemaakt door CUMELA Nederland. Dit digitale werkplekinspectie formulier kan direct uitgestuurd worden naar uitvoeder of leidinggevende die de inspectie middels de Veilig Vakwerk-app gaat uitvoeren. Het is ook mogelijk om de informatie uit een standaard werkplekinspectie formulier aan te passen op specifieke situaties voor bepaalde projecten. Hierdoor vervallen niet relevante vragen en kan de inspectie sneller uitgevoerd worden.

Het aanmaken van een werkplekinspectie vindt plaats in de webportal. Een nieuw werkplekinspectie formulier is binnen een aantal kliks aangemaakt en kan hierna direct uitgestuurd worden. De formulieren kunnen hergebruikt of aangepast worden om deze beter te laten aansluiten op het inspecteren van projecten.

Ja, dit kan. Een werkplekinspectie kan op een gewenste datum uitgestuurd worden. Op deze manier is het mogelijk om de benodigde werkplekinspecties van (langdurige) projecten in één keer voor de gehele duur van het project in te plannen.

Nee, dit is niet mogelijk. Het werkplekinspectie formulier wordt telkens naar èèn projectverantwoordelijke uitvoerder of gemachtigde medewerker verstuurd.

Ja, dit kan. In de portal kunnen groepen van medewerkers aangemaakt worden.

Ja, dit kan. Dit is in de portal zichtbaar onder verzonden werkplekinspecties.

Ja, dit kan. In de webportal is het mogelijk om het resultaat van een afgeronde werkplekinspectie te bekijken. Alle inspecties worden veilig onder het betreffende project opgeslagen, inclusief toegevoegde informatie zoals opmerkingen en/of afbeeldingen. Onderdelen die niet in orde zijn, worden speciaal gekenmerkt, waardoor er direct actie ondernomen kan worden om de situatie (alsnog) in veilige(re) banen te leiden.

Staat je vraag er niet bij? We helpen je graag verder.

Contact opnemen

Start met Veilig Vakwerk

Download de app gratis en log in met je account. Als je deze nog niet hebt, vraag hem dan aan.

of start met aanvragen
Vul hier uw bedrijfsnaam in
Vul hier uw email adres in