Veilig Vakwerk

Veilig Vakwerk is een online dienst voor digitaal uitzetten van toolboxen en werkplekinspecties. Met de dienst Veilig Vakwerk voldoen bedrijven op zeer eenvoudige wijze aan de geldende VCA- en Arbo-normen eisen landelijke wetgeving veiligheid.

De dienst is ontstaan vanuit een samenwerking tussen CUMELA Nederland, Stigas en FiftyTwoDegreesNorth waarbij Cumela Nederland zorgt voor jaarlijks nieuwe en relevante content en FiftyTwoDegreesNorth verantwoordelijk is voor de ICT en het operationeel houden van de dienst.

Veilig Vakwerk is geschikt voor alle organisaties die gebruik maken van toolboxen en werkplekinspecties voor het borgen en verbeteren van de bewustwording van veiligheid.

De dienst Veilig Vakwerk bestaat uit een webportal en een mobiele app. De webportal (online web omgeving) biedt alle functionaliteiten voor het aanmaken en het uitsturen van toolboxen en werkplekinspecties. Na het selecteren van de juiste medewerkers kan de informatie worden verstuurd. De mobiele app of webversie van de app ontvangt de uitgestuurde informatie. De mobiele app zorgt voor een realtime terugkoppeling naar de webportal over het wanneer en hoe vaak de informatie is gebruikt door de medewerker. Alle informatie van de dienst wordt opgeslagen in de Cloud.

Medewerkers dienen slechts te beschikken over een mobiele telefoon en kunnen de app vanuit de Google Play Store of App Store installeren op hun toestel.

De Veilig Vakwerk dienst kan direct gebruikt worden na online aanmelden. Na het aanmelden krijg je toegang tot je eigen Veilig Vakwerk portalomgeving via het e-mailadres welke is opgegeven tijdens het aanmelden. Het systeem is gebruiksvriendelijk van opzet en na enkele handelingen kan de informatie uitgestuurd worden naar de medewerker(s).

Er is wel degelijk verschil. De portal is voor de werkgever. Vanuit de portal wordt bepaald welke toolboxen en werkplekinspecties uitgezonden worden naar welke medewerker(s). De Veilig Vakwerk app wordt exclusief gebruikt om toolboxen en werkplekinspectie uit te voeren. De door de app ingewonnen informatie wordt automatisch teruggeschreven naar de portal.

Je kunt je aanmelden via de Veilig Vakwerk website. Na het aanmelden volgt een validatie e-mail op het aangegeven e-mailadres. Volg de hierin aangegeven stappen om toegang tot je Veilig Vakwerk portal te ontvangen.

Tijdens het aanmelden moeten bedrijfsgegevens ingevuld worden. Daarnaast geef je aan of je wel/geen lid bent van CUMELA Nederland en hoeveel medewerkers het bedrijf telt.

Er zijn drie verschillende abonnementsvormen; CUMELA Nederland leden, cao Groen, Grond en Infrastructuur leden en andere leden. Ben jij lid van CUMELA Nederland en/of pas je binnen je organisatie de cao Groen, Grond en Infrastructuur toe? Dan beschik je automatisch over standaard toolboxen en werkplekinspecties, die aangeboden worden door CUMELA Nederland. Andere leden kunnen hun eigen toolboxen en werkplekinspecties aanmaken en uitsturen. Naast het Veilig Vakwerk abonnement kan er gebruik gemaakt worden van de optie “Sneldelen”. Met deze functie is het mogelijk om tijdelijk personeel middels weblink van relevante veiligheidsinformatie te voorzien. Meer informatie over Sneldelen vind je in bovenstaand menu.

Brancheorganisatie CUMELA Nederland investeert in veiligheid op de werkvloer. Voor CUMELA Nederland leden geldt een gereduceerd tarief. CUMELA Nederland levert toolboxen en werkplekinspecties met content die gesponseerd zijn door Colland.

De kosten zijn afhankelijk van het abonnement en de gebruikersaantallen. Klik in het menu op prijzen voor meer informatie.

Bij elke abonnementsvorm is de looptijd van het abonnement een jaar.

Je abonnement wordt jaarlijks automatisch verlengd.

Een abonnement kan altijd stopgezet worden. De opzegtermijn is 1 maand voor het eind van het abonnement. Na opzegging van het jaarabonnement, hebben medewerkers geen toegang meer tot de informatie op hun applicatie en kan er niet meer ingelogd worden in de webportal.

Staat je vraag er niet bij? We helpen je graag verder.

Contact opnemen

Start met Veilig Vakwerk

Download de app gratis en log in met je account. Als je deze nog niet hebt, vraag hem dan aan.

of start met aanvragen
Vul hier uw bedrijfsnaam in
Vul hier uw email adres in