Veilig Vakwerk

Met de Veilig Vakwerk app ontvang je interactieve multimedia toolboxen en kun je werkplekinspecties uitvoeren, inclusief het geven van feedback onderbouwd met foto’s en tekst. Ook is het mogelijk om een incident te melden aan je werkgever door middel van een registratiemelding. De informatie kan als naslagwerk altijd en overal teruggekeken worden.

Een toolbox geeft je achtergrondinformatie over verschillende veiligheidsthema’s. Middels een korte vragenlijst (zelftest) wordt nagegaan of de informatie begrepen is.

Een werkplekinspectie is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden om de werkomgeving en de werkwijze van medewerkers te controleren op veiligheid. Aan de hand van een checklist worden de werkomgeving en werkwijze getoetst, met als doel tijdig afwijkingen te signaleren en waar nodig maatregelen te treffen om mogelijke incidenten te voorkomen.

Nieuwe toolboxen en werkplekinspecties worden in de app op het startscherm onder opdrachten weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om eigen werkplekinspectieformulieren te starten vanuit de app zelf. Deze kun je starten door op het plusje te klikken rechtsboven in het opdrachtenscherm. Gevolgde toolboxen en uitgevoerde werkplekinspecties zijn terug te vinden onder ‘Afgerond’, rechtsonder in het opdrachtenscherm.

Op het opdrachtenscherm worden alle openstaande toolboxen en werkplekinspecties getoond. Staan er meerdere toolboxen en/of werkplekinspecties tegelijk klaar, dan kun je door de informatie heen vegen (van links naar rechts en terug swipen). Klik bij een toolbox op ‘nu starten’ en bij een werkinspectie op ‘nu uitvoeren’ om te starten. Daarnaast is het mogelijk om eigen werkplekinspectieformulieren te starten vanuit de app zelf. Deze kun je starten door in het menu te klikken op Werkplekinspectieformulier.

Het is mogelijk om afbeeldingen in de toolboxen te vergroten middels een zoomfunctie. Klik hiervoor op de afbeelding en veeg met twee vingers tegelijk op het scherm door deze deze uit of naar elkaar toe te bewegen. De foto wordt in- of uitgezoomd. Klik op het kruisje terug te gaan naar het originele beeld binnen de toolbox.

Een zelftest is een korte vragenlijst die toetst of de inhoud van de toolbox is begrepen.

Aan het einde van elke toolbox. Ook wanneer de zelftest al is ingevuld zijn de vragen en antwoorden nog in te zien in het overzicht ‘Afgerond’. Resultaten kunnen dan niet meer gewijzigd worden.

Dit is niet mogelijk.

Na eenmaal op ‘Geef antwoord’ te hebben gedrukt is het antwoord niet meer te wijzigen. Direct wordt namelijk getoond of het antwoord goed of fout was. Bij een fout antwoord wordt direct ook het juiste antwoord getoond.

Nee dit is niet mogelijk.

Je werkgever en/of KAM-coördinator beheert de zelftesten en uitslagen.

Ja, nadat de zelftest van een toolbox is afgerond wordt de toolbox verplaatst naar het overzicht ‘Afgerond’ onder tab Toolboxen.

Voor de eerste keer openen van een toolbox is een internetverbinding nodig voor het eenmalig inladen van de afbeeldingen. Hierna blijven afbeeldingen ook zonder internetverbinding beschikbaar.

Voor het bekijken van een video is internetverbinding nodig. Mogelijk beschik je niet over een actief netwerk. Neem contact op met je werkgever, indien de video met actief netwerk niet afgespeeld wordt.

Aan het einde van iedere toolbox kan er een opmerking verzonden worden. Dit komt vervolgens anoniem bij je werkgever en/of KAM-coördinator terecht.

Een werkplekinspectie wordt gepland en uitgestuurd door je werkgever of KAM-coördinator. Velden zoals, werkzaamheden, aanwezige personeelsleden en weersomstandigheden kunnen in de app aangepast worden. Ook is het mogelijk om zelf werkplekinspectieformulieren te starten vanuit de app. Hiervoor moeten extra velden ingevuld worden zoals, projectnaam/werkgebied en een omschrijving. De te inspecteren onderdelen zijn gespecificeerd door je werkgever of KAM-coördinator en kunnen volgens de bekende methode digitaal beoordeeld worden. Het is mogelijk om namen van aanwezigen, opmerkingen te plaatsen en foto’s toe te voegen aan de inspectie.

Ja, dat kan. Wanneer een onderdeel als incorrect wordt beoordeeld is een opmerking zelfs verplicht. Hierbij mag natuurlijk een afbeelding toegevoegd worden. Het is altijd mogelijk om tekstberichten en/of foto’s ter onderbouwing toe te voegen.

Ja dit kan. Naast werkplekinspecties die zijn klaargezet, kun je ook zelf beschikbare werkplekinspecties uitvoeren. Deze kun je vinden in het Menu onder Werkplekinspectieformulier.

Nadat een werkplekinspectie is uitgevoerd, wordt de werkplekinspectie verplaatst naar het overzicht ‘Afgerond’ en is hij te vinden onder de tab Inspecties. De gegevens zijn niet meer te wijzigen.

Ja dat is mogelijk. Dit kun je doen bij het registratiemeldingen scherm. Open het Menu en kies: Registratiemeldingen vervolgens kun je daar een nieuwe registratiemelding aanmaken.

Ja dat is mogelijk binnen het registratiemeldingen scherm.

Je werkgever verstrekt de toegang tot je persoonlijke Veilig Vakwerk app. Het eenmalige inloggen op een Android telefoon kan middels het scannen van een QR-code of door gebruik te maken van de activatielink. Op een iPhone log je in met je e-mailadres en wachtwoord. Geen Veilig Vakwerk app? Dan kun je gebruik maken van de webversie van de app. Klik op de link in de mail en log in met je e-mailadres en wachtwoord. Heb je geen e-mailbericht ontvangen? Controleer je spam map of ongewenste berichtenmap. Neem contact op met je werkgever, indien je geen inloggegevens hebt ontvangen.

Bedrijven moeten zich eerst registeren. Als medewerker ontvang je van je werkgever persoonlijke Veilig Vakwerk gegevens voor het eenmalig inloggen in de app om jezelf te registeren.

Controleer je spam map of ongewenste berichte map. Neem contact op met je werkgever, indien je geen inloggegevens hebt ontvangen.

Voor het activeren van je account is een internetverbinding nodig. Indien het inloggen mislukt, dan kan er als alternatief ingelogd worden door op de per e-mail ontvangen activatielink te klikken. Wil je opnieuw inloggen en ben je je gegevens kwijt? Neem dan contact op met je werkgever, die kan opnieuw inloggegevens verstrekken.

Het inloggen is slechts eenmalig nodig om je Veilig Vakwerk app op te starten. Wil je toch opnieuw inloggen, dan is het mogelijk om via de instellingen in de app uit te loggen. Gebruik de ontvangen inloggegevens om opnieuw in te loggen. Beschik je niet meer over je inloggegevens? Neem dan contact op met je werkgever, om deze opnieuw te ontvangen. Voor het opnieuw inloggen is een internetverbinding nodig.

Bij het opstarten van de app wordt gevraagd naar het toestaan van pushberichten. Het weigeren hiervan zal ervoor zorgen dat de app geen meldingen mag tonen. Om te controleren of dit het geval is, of om dit alsnog aan te zetten kunnen deze instellingen terug gevonden worden in de instellingen van de smartphone. Zoek hiervoor naar de specifieke instellingen van de Veilig Vakwerk app.

Je toegang verloopt als je account wordt gedeactiveerd of als het abonnement op Veilig Vakwerk is opgezegd.

De Veilig Vakwerk app werkt op smartphones met de besturingssystemen iOS (Apple) vanaf versie 11.0 en op Android vanaf versie 5.0.

In de nieuwste versies van de Veilig Vakwerk app wordt rekening gehouden met de nieuwste technische mogelijkheden van iOS en Android. Deze mogelijkheden kunnen niet geboden worden voor de Windows Phone en de Veilig Vakwerk app wordt niet ondersteund op een Windows Phone.

Ja dat kan. Het is mogelijk om in te loggen in een online webversie van de app. De website hiervoor is: portal.veiligvakwerk.nl/web.

Staat je vraag er niet bij? We helpen je graag verder.

Contact opnemen

Start met Veilig Vakwerk

Download de app gratis en log in met je account. Als je deze nog niet hebt, vraag hem dan aan.

of start met aanvragen
Vul hier uw bedrijfsnaam in
Vul hier uw email adres in